Kamperen Veluwe

Het ultieme vakantiegevoel beleeft u tijdens het kamperen. Met eigen tent of stacaravan eropuit en heerlijk vakantie vieren op een camping op de Veluwe. Op Camping de Grebbelinie in Renswoude kunt u goed verblijven op een centraal gelegen camping. Heeft u altijd al eens willen kamperen op de Veluwe? Ontdek dan Camping de Grebbelinie.

Het ultieme kampeergevoel

Op de Utrechtse Heuvelrug vindt u Camping de Grebbelinie. Een gezellige en kindvriendelijke camping Veluwe. De kampeerplaatsen zijn erg ruim voor uw tent of stacaravan. In 2011 hebben wij een nieuw sanitairgebouw geplaatst en deze is van alle gemakken voorzien. Tevens is hier een mooi en praktisch ingericht kindersanitair, familiedouche en invalideruimte. Daarnaast zijn de kampleerplaatsen voorzien van;

  • waterkraantje
  • vuilwaterafvoer
  • elektra 6 of 10 ampère
  • gratis wifi
  • televisie-aansluiting

Naast kamperen Veluwe kunt u op onze camping ook accommodaties huren. Bijvoorbeeld een safaritent, vakantiehuisje, saharatent, trekkershut of een kamer in ons Bed & Breakfast Veluwe.

Kamperen Veluwe

Kamperen Veluwe

Kindvriendelijke camping Veluwe

Tijdens het kamperen Veluwe kunt u gebruik maken van al onze faciliteiten. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Heerlijk zwemmen in de zwemvijver, dieren aaien op de kinderboerderij of spelen in de speeltuin. Op diverse hoeken van de camping vindt u een speeltuintje. Daarnaast is kunt u tafeltennissen, jeau-de-boulen of naar de recreatieruimte. Op onze familiecamping zijn ook honden toegestaan in overleg.

De leukste uistapjes

Tijdens het kamperen op de Veluwe kunt u de leukste uitstapjes ondernenem. Want er is heel veel te doen op de Veluwe. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum staat bekend om zijn grote verzameling Van Gogh schilderijen. Maar ook voor bijvoorbeeld beeldhouwkunst zit u hier goed. Een ander leuk uitstapje op de Veluwe is een bezoek aan familiepretpark 'Julianatoren' in Apeldoorn. Dit gezellige pretpark heeft heel veel leuke en spannende attracties. Dit is dé plek om lekker met uw gezin heen te gaan tijdens het kamperen op de Veluwe.

Ontdek het kamperen Veluwe

Kamperen Veluwe betekent vooral veel rust en ruimte. Hier kunt u genieten van een rustgevende omgeving en prachtige natuur. Daarnaast is er in de omgeving van Camping de Grebbelinie ontzettend veel te doen. U kunt in de omgeving prachtige fietstochten en wandelingen maken. Langs de camping ligt het Fort Daatselaar, een stukje geschiedenis met een echt gracht. Hier kunt u ook aan kamperen op onze camping. In de omgeving zijn ook veel gezellige steden en dorpen te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Lunteren, Barneveld, Rhenen of Zeist. Daarnaast kunt u ook natuurgebied De Veluwe en Utrechtse Heuvelrug bezoeken. Ontdek de verschillende Utrechtse en Gelderse streken en ga erop uit!

Boek nu

De prachtige natuur

In de omgeving van Camping de Grebbelinie vindt u op een kleine afstand al snel mooie natuurgebieden, grote bossen en recreatiegebieden. Bezoek bijvoorbeeld uitkijktoren 'De Kaap' in Doorn, het voormalige tabaksplantage 'Willem III' in Elst of maak een mooie wandeling over recreatiegebied Kwintelooyen.

Vanaf het plateau op 25 meter hoogte van uitkijktoren De Kaap, heeft u een prachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug en ziet u niet alleen een zee van bomen, maar kunt u ook de Utrechtse Dom zien. 

Tabaksplantage Willem III is een mooi stukje natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens uw wandeling door dit voormalige tabaksplantage, komt u met geluk nog een aantal wilde damherten tegen. De route is ongeveer 3,5 km lang en is geschikt voor kinderen.

Voor kinderen is recreatiegebied Kwintelooyen een aanrader. Ze kunnen hier namelijk gezellig met elkaar in het zand spelen, terwijl u een mooie wandeling maakt over dit recreatiegebied.

Heeft u nog vragen over de omgeving? Wij geven u graag vrijblijvend advies over de mooiste routes van Renswoude en omgeving!

Wandeling over de Grebbelinie

Het boswachterpad, één van de mooiste paden in Renswoude. Het pad is maar liefst 15 km lang en begint bij Restaurant de Dennen. Voorafgaand kunt u hier terecht voor een heerlijk bakje koffie met gebak. Vanaf het restaurant volg je de beschreven route en brengt het pad u naar de mooiste plekjes van Renswoude. Ontdek de flora en fauna en geniet van de overweldigende natuur. Tijdens uw wandeling, ziet u veel mooie bloemen- en plantensoorten, meerdere diersoorten, zoals de ijsvogel, groene kikkers, watersalamanders en schitterende vlindersoorten. Neem het boswachterspad en laat u verrassen door de mooie natuur van Renswoude!

De mooiste fietstochten

Gaat u kamperen op de Veluwe, dan zult u er goed aan doen uw fiets mee te nemen. De Veluwe is namelijk een ontzettend mooi fietsgebied. Met de prachtige natuur en leuke dorpjes die het gebied kent, zult u hier uitstekend kunnen genieten van de buitenlucht. De Grebbelinie kent daarbij ook nog een heel veel mooie fietsroutes. Zo kunt u een rondje Amersfoort maken, of juis richting Wageningen fietsen. 

Kamperen Veluwe fietsen

De Jacob van Lennep-Route

Bent u een echte fanatieke fietser? Dan is de 76 km lange Jacob van Lennep-route een echte aanrader. Deze lange route begint in het Gelders Zutphen en eindigt in Rhenen. Zutphen is gemakkelijk met de trein te bereiken, dus u kunt gemakkelijk in Zutphen uitstappen en vervolgens met de fiets de reis naar Rheden terugmaken. Zo wordt kamperen op de Veluwe een uitstekende gelegenheid om de omgeving te verkennen. 

Laatste nieuws