Lees het laatste nieuws van onze camping

Check prijzen en beschikbaarheid

Kamperen Veluwe

Het ultieme vakantiegevoel beleef je tijdens een kampeervakantie. Met eigen tent of stacaravan eropuit en heerlijk vakantie vieren op een camping op de Veluwe. Op Camping de Grebbelinie in Renswoude kan je goed verblijven op een centraal gelegen camping. Heb je altijd al eens willen kamperen op de Veluwe? Ontdek dan Camping de Grebbelinie.

Kamperen bij de Veluwe

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je Camping de Grebbelinie. Een gezellige en kindvriendelijke camping Veluwe. De kampeerplaatsen zijn lekker ruim en voorzien van:

  • waterkraantje
  • vuilwaterafvoer
  • elektra 6 of 10 ampère
  • gratis wifi
  • televisie-aansluiting

Naast kamperen Veluwe kan je op onze camping ook accommodaties huren. Bijvoorbeeld een safaritent, vakantiehuisje, saharatent, trekkershut of een gezellige podge.

Bekijk alle accommodaties

Kindvriendelijke camping in de natuur

Tijdens het kamperen op de minicamping op de Veluwe kan je natuurlijk gebruik maken van al onze faciliteiten. Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen. Heerlijk zwemmen in de zwemvijver, dieren aaien op de kinderboerderij of spelen in de speeltuin. Op diverse hoeken van de camping is er een speeltuintje te vinden. Op onze familiecamping zijn ook honden toegestaan in overleg.

Kom de Veluwe ontdekken

Er is genoeg te doen op en rondom De Veluwe. Bijvoorbeeld een bezoek aan het Kröller-Müller Museum. Dit museum staat bekend om zijn grote verzameling Van Gogh schilderijen. Maar ook voor bijvoorbeeld beeldhouwkunst zit je hier goed. Een ander leuk uitstapje op de Veluwe is een bezoek aan familiepretpark 'Julianatoren' in Apeldoorn. Dit gezellige pretpark heeft heel veel leuke en spannende attracties. Dit is dé plek om lekker met het gezin heen te gaan tijdens het kamperen op de Veluwe.

Meer over de omgeving

Kamperen nabij de Veluwe

Minicamping bij de Veluwe

Kamperen Veluwe betekent vooral veel rust en ruimte. Op De Grebbelinie kun je genieten van een rustgevende omgeving en prachtige natuur. Je bent van harte welkom om met eigen kampeerspullen naar onze camping bij de Veluwe te komen, maar we hebben ook ontzettend prettige verhuuraccommodaties. Zo kan je een unieke vakantie beleven in een pipowagen, met het hele gezin genieten in een vakantiehuisje of luxe ervaren op onze glamping op de Veluwe.

Daarnaast is er in de omgeving van Camping de Grebbelinie ontzettend veel te doen. Je kunt in de omgeving prachtige fietstochten en wandelingen maken. Langs de camping ligt het Fort Daatselaar, een stukje geschiedenis met een echt gracht. In de omgeving zijn ook veel gezellige steden en dorpen te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Lunteren, Barneveld, Rhenen of Zeist. Daarnaast kun je ook natuurgebied De Veluwe en Utrechtse Heuvelrug bezoeken. Ontdek de verschillende Utrechtse en Gelderse streken en ga erop uit!

Boek nu

Camping in Renswoude

De prachtige natuur

In de omgeving van Camping de Grebbelinie vind je op een kleine afstand al snel mooie natuurgebieden, grote bossen en recreatiegebieden. Bezoek bijvoorbeeld uitkijktoren 'De Kaap' in Doorn, het voormalige tabaksplantage 'Willem III' in Elst of maak een mooie wandeling over recreatiegebied Kwintelooyen.

Vanaf het plateau op 25 meter hoogte van uitkijktoren De Kaap, heb je een prachtig uitzicht over de Utrechtse Heuvelrug en zie je niet alleen een zee van bomen, maar kun je ook met helder weer de Utrechtse Dom zien. 

Tabaksplantage Willem III is een mooi stukje natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens een wandeling door dit voormalige tabaksplantage, kom je met geluk nog een aantal wilde damherten tegen. De route is ongeveer 3,5 km lang en is geschikt voor kinderen.

Voor kinderen is recreatiegebied Kwintelooyen een aanrader. Ze kunnen hier namelijk gezellig met elkaar in het zand spelen, terwijl jullie een mooie wandeling maken over dit recreatiegebied.

Heb je nog vragen over de omgeving? Wij geven je graag advies over de mooiste routes van Renswoude en omgeving!

Wandeling over de Grebbelinie

Het boswachterpad, één van de mooiste paden in Renswoude. Het pad is maar liefst 15 km lang en begint bij Restaurant de Dennen. Voorafgaand kun je hier terecht voor een heerlijk bakje koffie met gebak. Vanaf het restaurant volg je de beschreven route en brengt het pad je naar de mooiste plekjes van Renswoude. Ontdek de flora en fauna en geniet van de overweldigende natuur. Tijdens de wandeling zie je veel mooie bloemen- en plantensoorten, meerdere diersoorten, zoals de ijsvogel, groene kikkers, watersalamanders en schitterende vlindersoorten. Neem het boswachterspad en laat je verrassen door de mooie natuur van Renswoude!

De mooiste fietstochten

Ga je kamperen op de Veluwe, dan doe je er goed aan om je fiets mee te nemen. De Veluwe is namelijk een ontzettend mooi fietsgebied. Met de prachtige natuur en leuke dorpjes die het gebied kent, kan je hier uitstekend kunnen genieten van de buitenlucht. De Grebbelinie kent daarbij ook nog een heel veel mooie fietsroutes. Zo kun je een rondje Amersfoort maken, of juist richting Wageningen fietsen. 

De Jacob van Lennep-Route

Ben je een echte fanatieke fietser? Dan is de 76 km lange Jacob van Lennep-route een echte aanrader. Deze lange route begint in het Gelders Zutphen en eindigt in Rhenen. Zutphen is gemakkelijk met de trein te bereiken, dus je kunt gemakkelijk in Zutphen uitstappen en vervolgens met de fiets de reis naar Rheden terugmaken. Zo wordt kamperen op de Veluwe een uitstekende gelegenheid om de omgeving te verkennen!

Boek je kampeervakantie