Airborne buiten exposities

Geplaatst: 29-08-2020

Door het coronavirus is 2020 een bijzonder jaar. Hierdoor kunnen de herdenkingen en luchtlandingen helaas niet doorgaan zoals normaal. De Airborne herdenkingen zijn echter belangrijk voor Nederland. Daarom hebben de gemeenten alternatieve activiteiten ontwikkeld, waaronder het gezamenlijke project Airborne Buitenexposities. 

In 1. Arnhem 2. Driel/Overbetuwe 3. Ede en 4. Oosterbeek/Renkum, kunt u in de maand september vier verschillende Buitenexposities met een Airborne thema bezoeken. In dit boekje vindt u informatie over deze exposities, met daarbij de locaties van de exposities. 

1. Arnhem 

In Arnhem is in het kader van het 76e herdenkingsjaar van de Slag om Arnhem een unieke serie portretten van veteranen van de Slag om Arnhem van de Britse fotograaf Richard Jopson te zien.
De geportretteerde veteranen vochten allemaal tijdens een van de grootste operaties van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. 
De buitententoonstelling bestaat uit 28 portretten met een persoonlijke herinnering aan september 1944

2. Driel/Overbetuwe

Ter gelegenheid van de 75e herdenking van Operatie Market Gardeb heeft de stichting Driel-Polen een buitenexpositie laten maken over de bijdrage van Polen aan de bevrijding van Nederland. 
Deze expositie bestaat uit 14 informatiepanelen waarop de informatie wordt verstrekt over de verdeling in september 1939 van Polen tussen Duitsland en Rusland. 
Dit jaar is de herdenking van Operatie Market Garden anders dan anders met een Polenherdenking zonder publiek. Daarom za; deze buitententoonstelling in de weken voorafgaand aan de herdenking op het Polenplein staan zodat de bezoeker niet alleen in het informatiecentrum maar ook buiten op het plein kennis kan nemen van de geschiedenis van Polen. 

3. Ede

De Airborne luchtbehandelingen en Herdenking op de Ginkelse Heide herinneren aan de gebeurtenissen in september 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij Ede betrokken was: Operatie Market Garden, een aanval van de Britse en Amerikaanse legers. 

< Nieuws overzicht

Laatste nieuws