Omgeving

Ontdek de omgeving

In de omgeving van de camping is genoeg te doen. Zo zijn er verschillende mooie wandel en fietsroutes om heerlijk te genieten van de natuur. Ook zijn er verschillende dorpen en steden in de buurt voor een gezellig dagje winkelen of een museum te bezoeken. Bekijk hieronder een aantal tips voor de omgeving van camping De Grebbelinie.

De Grebbelinie

Camping de Grebbelinie is genoemd naar de gelijknamige waterlinie in de Gelderse Vallei. Direct naast de camping ligt Fort Daatselaar en ook de dijkjes maken deel uit van het militaire systeem.

Fort Daatselaar

De Grebbelinie is bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, maar heeft een veel langere geschiedenis. Er is geen plaats in de linie waar dat zo goed zichtbaar is als in Fort Daatselaar. In de hoeken zijn de opritten zichtbaar waar de kanonnen met paarden omhoog werden getrokken. Op het grote middenterrein was vroeger plaats voor de tenten van 625 militairen. Een aarden uitstulping van de dijk verraadt de voormalige positie van het kruitmagazijn.

Met bijzondere dagen, zoals de Grebbeliniedag, wordt deze geschiedenis middels rondleidingen en re-enactment leven ingeblazen. Bij de receptie zijn gidsen en folders aanwezig met meer informatie en wandelmogelijkheden.

Laatste nieuws