Lunteren

Camping de Grebbelinie ligt vlakbij Lunteren. Het Centrum van Lunteren ligt op een fietsafstand van ongeveer 6 kilometer. Achter camping de Grebbelinie ligt de Slaperdijk, die de provincie Utrecht moest beschermen tegen overstromingen die in vroeger eeuwen regelmatig voorkwamen in de Gelderse Vallei. Aan de Gelderse zijde van de dijk liggen Lunteren en Ederveen.

Gezellig Lunteren

Lunteren is een gezellig dorp met diverse winkeltjes. In de zomer zijn hier zomerbraderieën. De laatste zaterdag van augustus is er altijd de Lunterse Dag, dit is sinds 1977 een jaarlijks terugkerend dorpsfeest.

Lunteren   Lunteren


De Oud-Lunterse Dag is goed bekend in de regio en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Veel Lunteranen en niet-Lunteranen verschijnen die dag in traditionele boerenkleding. Er zijn deze dag diverse kraampjes, een boerenoptocht "de reutemeteut" en een ringrijwedstrijd.
Het geografisch middelpunt van Nederland ligt in de bossen van Lunteren, nabij de Goudsberg.

 

Lunteren   Lunteren

Eén van de monumenten van Lunteren is de Koepel deze is gelegen in het Lunterse Buurtbos. Vanaf deze toren krijgt u een goed beeld van de diverse boomsoorten die dit bos rijk is en het zo bijzonder maakt.
Ook kunt u diverse klompenpaden en fietsroutes door de omgeving van Lunteren vanaf Camping de Grebbelinie starten.

Laatste nieuws