Renswoude

Renswoude is een zelfstandige gemeente op de grens van de provincie Gelderland en de Provincie Utrecht. De plaatsnaam betekent 'woud van de stad Rhenen' en herinnert aan de tijd dat dit grondgebied nog bij Rhenen hoorde.

Renswoude   Renswoude

In 855 werd Renswoude al genoemd in een oorkonde, silva Hrenhem. De Nederzetting is minder oud; deze ontstond in 1400.  In 1638 stichtte Johan van Reede een dorp nabij de voormalige Borgwal. Kort daarop liet van Reede het kasteel van Renswoude (1654) en de koepelkerk (1639) bouwen.
De gemeente heeft een oppervlakte van 18,52 km² en telt 4.773 inwoners. Renswoude is met dit inwoneraantal de kleinste gemeente in de provincie Utrecht, en bovendien ook één van de kleinste gemeenten in Nederland.

Camping Renswoude

Het dorp ligt op fietsafstand van de camping, maar is ook bereikbaar via een fraaie wandelroute over de Slaperdijk en langs het Grand Canal, Kasteel Renswoude en de Nieuwe Buurt. (Afstand camping-centrum: 3,5 km).

Renswoude   Renswoude

Het kasteel is niet toegankelijk, maar de kasteeltuin in Engelse stijl is opengesteld voor publiek. In de nabijheid is een (Grebbelinie-)parkeerplaats waar gratis wandelinformatie verkrijgbaar is. Een erg mooi uitje waar u uw ogen uitkijkt in de prachtige tuin.

Laatste nieuws