Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse HeuvelrugDe Utrechtse Heuvelrug is een hooggelegen gebied aan de westzijde van de Gelderse Vallei. Met 23.000 ha bossen, heidevelden en stuifzanden is het na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland. Bekende 'toppen' van de heuvelrug zijn de Grebbeberg (+ 52 m) en de Amerongse Berg (+ 68 m).

Het zuidelijk deel van het gebied vormt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Tal van wandel-, fiets- en ruiterroutes maken het mogelijk de omgeving te verkennen. Er worden vele activiteiten georganiseerd. Zie daarvoor de activiteitenkalender. Hoe mooi een voormalige  zandafgraving kan worden, is zichtbaar bij Kwintelooijen, tussen Rhenen en Veenendaal.

Utrechtse Heuvelrug
Met diverse buitenplaatsen en kastelen heeft het de cultuurliefhebber veel te bieden, zoals Huis Doorn en Kasteel Amerongen. Rhenen, Amerongen, Driebergen en Zeist zijn beschermde dorps- en stadsgezichten.

Voor kinderen is de Piramide van Austerlitz natuurlijk leuk, of het Militaire Luchtvaartmuseum in Soesterberg.

Camping Utrechtse Heuvelrug

Zoekt u nog een gezellige camping voor het hele gezin? Vier uw kamperevakantie op camping De Grebbelinie. Genieten op de Utrechtse Heuvelrug nabij de Veluwe! 

Laatste nieuws